Werkwijze: droom: missie en visie

Droom: missie en visie

In haar missie legt de organisatie vast wat zij wil realiseren. In haar visie legt zij vast op welke manier zij dat wil gaan bereiken.

Een missie dient kort en eenduidig te zijn en dient te inspireren. Het moet medewerkers duidelijk maken wat de koers is van de organisatie en welke doelen zij wil realiseren, welke waarde zij wil toevoegen aan haar klanten en omgeving. Pas als iedere medewerker die missie kent en leeft kunnen alle acties gericht zijn op het realiseren van die missie.

Op welke manier de missie gerealiseerd gaat worden legt de organisatie vast in haar visie. Traditioneel wordt vanuit de leiding de koers en de werkwijze bepaald. Daar geloven wij niet in. Natuurlijk, in crisissituaties kan dat soms nodig zijn. Wie zijn medewerkers serieus neemt en het volledige potentieel wil benutten zet hen aan het roer, laat hen bepalen wat er moet gebeuren en hoe dat het beste gedaan kan worden. In onze visie werken leidinggevenden aan verbinding en geven zij hun medewerkers vertrouwen, verantwoordelijkheid en (professionele) vrijheid.

Als de missie en visie goed zijn doordacht, geformuleerd en worden gerealiseerd dan leidt dat tot tevreden medewerkers, tevreden klanten en tevreden opdrachtgevers/bestuurders.

Tevreden medewerkers

Het belang van tevreden medewerkers is evident. Toch?

Meer over tevreden medewerkers

Tevreden klanten

Het doel voor alle organisaties: tevreden klanten. En wat dan?

Meer over tevreden klanten

Tevreden opdrachtgevers

Hoe vaak is er niet gedoe in organisaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers? Hoe je dat voorkomt? Door te zorgen voor tevreden opdrachtnemers!

Meer over tevreden opdrachtgevers

Conceptueel model

Conceptueel model droom missie en visie

Contact met M2Change

Persoonlijk contact? Graag! Neem contact met ons op via één van onderstaande mailadressen. Je kunt ook het contactformulier invullen en daar je gegevens achterlaten, dan nemen wij snel contact met je op. Een bericht sturen via LinkedIn of gewoon bellen kan natuurlijk ook. Kies maar!

Met het moment waarop je contact met ons opneemt begint het veranderingsproces. Van jou zelf en van jouw organisatie. Ook een reis van 1.000 kilometer begint immers bij de eerste stap… Tot gauw!

Marc: T 06-517 770 65 • marc.peeters@m2change.nl