Werkwijze: why?

Why?

Het lijkt zo vanzelfsprekend: voor iedere organisatie, hun klanten en medewerkers, is duidelijk waarom zij op aarde is, wat zij wil betekenen en bereiken. Helaas is dat slechts zelden zo. Om alle neuzen gericht te hebben en een duidelijke en eenduidige punt op de horizon gezet te hebben is het essentieel dat de “why” van de organisatie helder is geformuleerd.

Zo hebben wij voor onze eigen organisatie een droom. Dat is wat ons drijft. In onze droom werkt de overheid uitsluitend ten dienste van haar klanten. Al haar inspanningen zijn gericht op tevreden burgers en bedrijven. Ze streeft naar een minimale klanttevredenheid van een 9 of 10 op een schaal van 1 tot 10. En binnen die overheid werken medewerkers die plezier hebben in hun werk. Medewerkers die vrij zijn in het bepalen hoe, waar en wanneer zij hun werk het beste kunnen doen met de verantwoordelijkheid hun klanten zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Daar zijn al hun inspanningen op gericht. En dat doen zij op een slimme manier, steeds bewust van de kosten. Een resultaatgerichte overheidsorganisatie met tevreden klanten, tevreden medewerkers, tevreden bestuurders en uitstekende financiële resultaten. Wat is de droom van uw organisatie?

Droom: missie en visie

De droom van de organisatie dient tot uitdrukking te komen is de missie en visie. Voor iedere organisatie is het essentieel om een duidelijke missie en visie te hebben. Een die inspireert en die iedere medewerker kent en leeft.

Meer over droom: missie en visie

Conceptueel model

Conceptueel model why

Contact met M2Change

Persoonlijk contact? Graag! Neem contact met ons op via één van onderstaande mailadressen. Je kunt ook het contactformulier invullen en daar je gegevens achterlaten, dan nemen wij snel contact met je op. Een bericht sturen via LinkedIn of gewoon bellen kan natuurlijk ook. Kies maar!

Met het moment waarop je contact met ons opneemt begint het veranderingsproces. Van jou zelf en van jouw organisatie. Ook een reis van 1.000 kilometer begint immers bij de eerste stap… Tot gauw!

Marc: T 06-517 770 65 • marc.peeters@m2change.nl